Sporttinen asiakaspalvelumme palvelee puh. 0408373766 ark. 9 - 16:30

Alpha Designs - Alpha Bottle 750ml Clear - White

8,90 €

Alpha Designs - Alpha Bottle 750ml Clear - White

Alpha Designs - Alpha Bottle juomasekoitin 750ml. Upea raikas ja tyylikäs väri kirkas runko, jossa valkoinen kierrekorkki -kansi.


Täytenä 7.5 dl -vetoinen juomasekoitin treenijuomalle, palautusjuomalle tai vesipulloksi..

- Materiaali todella lujaa ja kestävää BPA -vapaata muovia

- Kierrekorkillinen kansi, jonka sisällä viellä erillinen silokonitiiviste, joka tekee pullosta täysin tiiviin ja vuotamattoman.

- Helppo puhdistaa ja helppo täyttää

- Konepesun kestävä

Vetoisuus: 750ml

 

 

Mitä tarkoittaa BPA -vapaa? Mitä BPA on?

 

 

BPA, Bisfenoli-A, on synteettinen estrogeeni, jota käytetään monien muovituotteiden valmistuksessa. Sitä käytetään yleisesti pidentämään muovituotteiden käyttöikää.

 

 

BPA:ta löytyy mm. muovipulloista, tuttipulloista (BPA:n käyttö on kielletty Suomessa polykarbonaatista valmistetuissa tuttipulloissa sekä niiden tuttiosassa), lasten leluista ja lääketieteessä käytettävissä apuvälineistä, sillä myös pinnoitetaan vesijohtoja ja paikataan hampaita. BPA:ta löytyy myös ruokasäilykeiden sisäpinnoilta, esim. tomaattimurskasäilykkeistä, tonnikalasäilykkeistä, tölkkikeitoista, virvoitusjuoma- ja oluttölkeistä.

 

 

BPA:ta voi liueta ruokiin ja juomiin muovipulloista tai muovipinnoitteisista tölkeistä. Myös tuotteen lämpötila ja sisältö sekä tuotteen happamuusaste vaikuttaa siihen kuinka paljon BPA:ta liukenee ruokaan tai juomaan. National Institute of Health suosittaakin ettei polykarbonaatista valmistettuja muovituotteita ei tulisi pestä tiskikoneessa, koska muovit haurastuvat ajan saatossa ja näin ollen saattaa haitallisia kemikaaleja liueta niissä säilytettäviin ruokiin. Vaikka BPA:ta on havaittu niin ilmassa, vedessä kuin pölyssäkin on ihmisten saaman BPA:n lähde melkein aina ruokien ja juomien säilytysastiat.

 

 

Bisfenoli-A:ta on löydetty rintamaidosta ja vastasyntyneistä, joka kertoo meille sen, että BPA mahdollisesti varastoituu kehoon ja läpäisee istukan.

 

 

Koska se on ihmisen eritysjärjestelmää häiritsevä kemikaali, saattaa se aiheuttaa hormonaalista epätasapainoa, hedelmättömyyttä, puberteetin aikaistumista, alhaista siittiötiheyttä spermassa ja muita lisääntymiskykyyn ja hormooneihin vaikuttavia ongelmia.

 

 

Tutkimuksissa on myös havaittu yhteys BPA:n ja astman, ylipainon ja jopa rintasyövän välillä.

 

 

Kanada on kieltänyt BPA:ta sisältävät tuotteet lapsilta kokonaan vuonna 2010, monet maat ovat seuranneet Kanadan jalanjälijissä tässä asiassa. Kiina, Ranska, Tanska ja Belgia rajoittavat BPA:n käyttöä ruokatuotteissa.

Kirjoita arvostelu tälle tuotteelle

Monipuoliset maksutavat!

Nopeat toimitukset!