Sporttinen asiakaspalvelumme palvelee puh. 0408373766 ark. 9 - 16:30

Lihastohtori II - Hautaa humpuuki, tutkituilla tiedoilla tavoitteisiin

34,90 €

Lihastohtori II - Hautaa humpuuki, tutkituilla tiedoilla tavoitteisiin

Juha Hulmin (Lihastohtori) - Hautaa humpuuki - Tutkitulla tiedolla tavoitteisiin kirja tarjoaa/sisältää sinulle mutu-tuntuman sijaan perusteltuja hyvinvointia ja sporttista elämää tukevia valintoja.


34,90 €

HUMPUUKIN JA MUTU-TUNTUMAN SIJAAN PERUSTELTUJA HYVINVOINTIA JA SPORTTISTA ELÄMÄÄ TUKEVIA VALINTOJA!

 

Elämme maailmassa, jossa kaunis tai raflaava tarina voittaa liian usein totuuden. Epäolennaisen erottaminen olennaisesta on vaikeaa, minkä vuoksi moni sortuu humpuukiin tavoitellessaan hyvinvointia, terveyttä ja sporttista kuntoa. Tutkitulle tiedolle onkin yhteiskunnassa suurempi tarve kuin koskaan.

 

LIHASTOHTORI 2 –KIRJA auttaa lukijaa erottamaan humpuukin näyttöön perustuvasta tiedosta treenissä, ravinnossa, terveydessä ja fysiologiassa.

Kirja koostuu neljästä kokonaisuudesta: ensimmäisessä osassa tarjotaan eväitä kriittiseen ajatteluun ja tutkitun tiedon merkityksen ymmärtämiseen. Siinä kerrotaan myös millaiseen tietoon kannattaa luottaa. Osiosta saa erinomaisen tehokkaan suojan humpuukia vastaan.

Toisessa osiossa käsitellään treenaamiseen, ravintoon, terveyteen ja fysiologiaan liittyviä humpuuki-ilmiöitä, ja samalla opitaan erottamaan olennainen epäolennaisesta. Osiossa annetaan esimerkkejä sekä raskaansarjan että kevyemmän tason humpuukeista ja köykäisistä perusteluista, jotka eivät kestä päivänvaloa. Lisäksi se tarjoaa vastauksia siihen, miksi humpuukiväitteet tuntuvat todelta, mutta eivät kuitenkaan lopulta ole sitä. Tämä auttaa lukijoita entisestään arvioimaan saamaansa tietoa ja sen luotettavuutta. Hyvän ”humpuukitutkan” ansiosta lukija voi tulevaisuudessa säästää paljon aikaa ja rahaa.

Kolmas osio sisältää katsauksen ja esimerkkejä tutkimustiedon maailmasta treenissä, ravinnossa ja elintavoissa. Tämän perusteella ymmärtää, mikä oikeasti on tärkeää. Humpuukin ehkä suurin ongelma onkin sen kyky harhauttaa kuluttajat pois tutkittuun tietoon perustuvasta rationaalisesta ajattelusta jolloin perustellut järkevät valinnat usein unohtuvat.

Kirjan lopussa on suositukset liikuntaan, ravintoon, hyvinvointiin ja terveyteen, sekä päivitetyt ohjeet lihasten koon ja voiman kasvuun sekä rasvanlähtöön.

 

Kenelle kirja sopii?

Kirja sopii kaikille tutkittuun tietoon perustuvista valinnoista, treenaamisesta ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Se on helppolukuinen opas järkeviin valintoihin. Kirja perustuu siis tieteelliseen tietoon yleistajuisesti kirjoitettuna. Kuten historioitsija Teemu Keskisarja on sanonut, yleistajuisen vastakohta ei ole tieteellinen, vaan yleistajuton.

Lihastohtori 2 on kirjoitettu hieman laajemmalle yleisölle kuin Lihastohtori I. Vaikka treeni- ja ravintoasiaa on luvassa jälleen hyvin paljon, päällekkäisyyttä edelliseen vuonna 2015 ilmestyneeseen kirjaan on luvassa hyvin vähän. Lihastohtori 2 toimii itsenäisenä teoksena, mutta toisaalta täydentää myös edellistä Lihastohtori I:stä.

Tätä kirjaa kirjoittaessa olen itse yrittänyt oppia ymmärtämään paremmin erilaisuutta ja toivon, että kirja tulee olemaan lukijallekin avartava oppimisprosessi. Tutkittuun tietoon ja rationaaliseen ajatteluun valintansa perustavalle on hyödyksi ymmärtää, miksi humpuukiin on niin helppo sortua. Vastaavasti monille, jotka kokevat tieteen vieraaksi voisi olla hyödyllistä ymmärtää, miten tiede toimii ja miksi tieteentekijät perustelevat asioita tutkittuun tietoon perustaen.

Osalle ihmisistä sporttiset elämäntavat ovat itsestäänselvyys, kun taas monille muille ne eivät voisi vähempää kiinnostaa. Myös tämän erilaisuuden ymmärtäminen avartaa. Hyvin tavoitteellisenkin treenaajan tai valmentajan on joskus hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään, miksi hänen tapansa toimia eivät olekaan niin itsestään selvän helppoja tai toimivia jollekin toiselle. Tai vastaavasti liikunnan ja terveiden elämäntapojen vieroksujalle voisi tehdä hyvää ymmärtää, mitä tavoitteellisen treenaajan elämäntavoista voisi oppia.

Kirjoita arvostelu tälle tuotteelle

Monipuoliset maksutavat!

Nopeat toimitukset!